Ahmet MERCAN

Hendek Sindoma Düğün Salonunda yapılan etkinliğe Hendek ilçe protokolü, fakülte öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Karahan, etkinlikte yaptığı konuşmasında başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenleri onurlandırmak, hayatta olanlara minnet ve şükranlarını sunmak, ebediyete irtihal edenlere ve şehit öğretmenlere hayır dualarını göndermek üzere bir araya geldiklerini dile getirdi.

Öğretmen adayı öğrencileri büyük bir titizlik, özveri ve gayretle yetiştirmek için uğraş verdiklerini belirten Dekan Prof. Dr. Firdevs Karahan, öğrencilere akademik donanımın yanı sıra insani değerleri de kazandırmaya çalıştıklarını aktardı. Eğitim-öğretim çalışmalarında öğrencilerin daima arkasında olmayı ilke edindiklerini aktaran Prof. Dr. Karahan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Öğretmenlerin ebediyete hükmeden insanlar olduğu gerçeğinin ışığında, her attığımız adımın uzun vadedeki sonuçlarını öngörmeye çalışıyoruz. Dünyada işlenmesi en zor üç unsurdan birisi olarak nitelenen insan ruhunu eğitmek, dört yıllık programımızın odak noktasını oluşturmaktadır. Fakültemiz 2018 yılı Nisan ayı itibariyle Ulusal Akreditasyon Eğitim Fakülteleri Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (EPDAD) tarafından ‘Türkçe Öğretmenliği’, ‘Fen Bilgisi Öğretmenliği’ ile ‘Psikolojik Danışma ve Rehberlik’ programlarında akredite olan ilk fakülte olma başarısını göstermiştir. Üniversitenin bulunduğu çevreye katkısını da çok önemsemekteyiz. Bu çerçevede Sakarya il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri ile yoğun çalışmalar yapmaktayız.

Üniversitemizde öğretim elemanlarına yönelik olarak sürdürülen aktif öğrenme çalışmaları ve ‘Büyük Aile Modeli’ çalışmaları yoğun bir şekilde sürmektedir. Modelimiz, diğer üniversitelerin vakıf kolejleri ve özel kolejlerin yanı sıra yakın bir tarihte Marmara Bölgesinden seçilecek 20 imam hatip lisesinde, Milli Eğitim Bakanlığımızın onayıyla devlet okullarına yaygınlaştırılacaktır.”

Öğretmen adaylarına seslenen Karahan “Öğretmek üzere yola koyulan cehalet savaşçıları olarak öğrenmekten asla vazgeçmeyeceğinize inancımız tam. Tüm bunların yanında, iyi birer insan olarak öğrencilerinize model olmayı meslek hayatınızın mihenk taşı haline getirerek, ‘fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür’ bireyler yetiştirmek adına tüm kaynaklarınızı seferber etmenizi bekliyoruz. Ülkemizi gerçek hedefe ulaştıracak yolda en büyük role sahip olan irfan ve bilim ordusunun değerli mensupları olarak sizlere şimdiden başarılar diliyor, her birinizle ayrı ayrı gurur duyuyorum” şeklinde konuştu.

Etkinlikte, Hendek Belediye Başkan Vekili Ahmet Kavakçı ile Eğitim Fakültesi emekli idari personeli Sinan Küreyen’e Eğitim Fakültesine katkılarından dolayı plaket verildi.